Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice

Asociația Dobrogea de Patrimoniu vă invită la vernisajul expoziției de grafică ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice”. Evenimentul se va desfășura de Ziua Dobrogei, la Muzeul de Artă din Constanța, pe 14 noiembrie, de la ora 16.00.

 

Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice

 

Vor fi prezentate 26 de lucrări de grafică realizate de liceenii Amanda Checiu, Patric-Cristian Cojocaru, David Pătrașcu, Răzvan-Marian Voicu și Alesia Cobasnian, de la Colegiul de Arte ”Regina Maria” din Constanța, secția de Arhitectură, coordonați de arhitect Andrei Beșcucă.

cladiri-de-patrimoniu-ale-constantei-multietnice-expozitie-de-grafica-ziua-dobrogei

Lucrările prezintă monumente istorice din Constanța și din stațiunea Mamaia, care aparțin comunităților de români, greci, armeni, turci, tătari, evrei și bulgari.

 

La eveniment vor vorbi despre moștenirea culturală care ne-a fost lăsată, arhitectul Radu Cornescu, precum și reprezentanții minorităților ale căror clădiri de patrimoniu sunt reprezentative pentru oraș.

 

Expoziția ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice” va putea fi văzută și în Piața Ovidiu

 

În paralel cu expoziția de la Muzeul de Artă din Constanța, care va putea fi văzută până pe data de 24 noiembrie, 20 dintre lucrările de grafică realizate de liceenii Colegiului de Arte ”Regina Maria” vor fi expuse și în Piața Ovidiu.

 

Desenele vor fi însoțite de poveștile clădirilor de patrimoniu, scrise de educatorul muzeal Cristian Cealera, printr-un parteneriat realizat între Asociația Dobrogea de Patrimoniu și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

 

Cele două expoziții organizate de Asociația Dobrogea de Patrimoniu au scopul de a promova patrimoniul material din oraș, astfel încât, constănțenii să conștientizeze importanța moștenirii culturale pe care o avem, să cunoască istoria clădirilor de patrimoniu ale orașului, să aprecieze monumentele și să le promoveze, cu atât mai mult cu cât unele dintre ele sunt vulnerabile sau chiar amenințate cu dispariția.

 

Realizarea expozițiilor este susținută financiar de sponsorii MRINI Eye Hospital și Organizația Patronală Mamaia-Constanța, care, astfel, doresc să sărbătorească Ziua Dobrogei alături de constănțeni și să promoveze clădirile de patrimoniu ale Constanței multietnice, împreună cu Asociația Dobrogea de Patrimoniu, autoritățile locale, minorități și publicul interesat.

 

Proiectul ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice” a fost realizat cu sprijinul Primăriei Constanța, Consiliului Județean Constanța și al partenerilor: Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Colegiul de Arte ”Regina Maria” Constanța, Radio Constanța, X-Printing și Asociația Agiacai Saladin.

 

Susține proiectele pentru Dobrogea!

 

Poți susține proiectele Asociației Dobrogea de Patrimoniu, cu o donație făcută direct de pe site-ul nostru

 

De asemenea, te încurajăm să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit, la începutul anului 2023, pentru a ne ajuta să continuăm proiectele destinate întregii comunități.

 

Chiar și microîntreprinderile ne pot ajuta să ducem mai departe poveștile despre patrimoniul cultural, material și imaterial al Dobrogei. IMM-urile pot redirecționa până la sfârșitul acestui an, 20% din impozitul plătit statului, către Asociația Dobrogea de Patrimoniu. Este cea mai bună metodă prin care tu poți decide, în locul statului român, cum sunt cheltuite o parte din impozitele tale.

Vă mulțumim pentru sprijinul și încrederea pe care ni le acordați și promitem că vom oferi, la rândul nostru, transparență și proiecte frumoase pentru Dobrogea.

La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *